Radio Gemiva wint Special Media Awards

Radio Gemiva wint Special Media Awards

En de winnaar in de categorie Beste Radio Station 2021 is… Radio Gemiva! Uitzinnig van vreugde juichen de DJ’s en begeleider Jaap van Sandijk op het podium. “Drie keer is scheepsrecht. We hebben het radiostation en onszelf doorontwikkeld de afgelopen jaren. Inmiddels is er een extra live dag, nieuwe rubrieken en programma’s. Waaronder een programma voor en door mensen met een visuele beperking. Het enthousiasme van de crew spat ervan af. We zijn blij dat de jury dat ook hoort”, vertelt Jaap van Sandijk.

Eindelijk de eerste prijs
Radio Gemiva was al twee keer eerder genomineerd, maar greep toen net naast de prijs. Irene Moors, die de uitzending presenteert, zegt tegen DJ Eli: “Ik zie hier heel veel blijdschap en opluchting.” DJ Eli reageert: “We waren stik en stik zenuwachtig, maar eindelijk de eerste prijs!” De vakkundige jury, bestaande uit bekende Nederlandse mediamakers, licht toe: “Het plezier begint bij jullie website. Het ziet er harstikke professioneel uit. Als luisteraar kun je alles terugluisteren. Jullie hebben duidelijke rubrieken en programmering. Eigenlijk is er gewoon geen verbeterpunt.” Dat is nog eens een mooi rapport van de jury. “Lekker houden zo en doorgaan met het goede werk”, aldus Irene Moors.

Uitreiking van de Award
De Special Media Awards worden ieder jaar uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. De prijzen werden vrijdagavond 5 november 2021 uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Er werden ook prijzen uitgereikt voor onder andere ‘Beste TikTok Account’, ‘Beste Instagram Account’, ‘Beste Podcast’ en ‘Beste Videoclip’. DJ/Dichter Asya en DJ Juraini wonnen beiden een Mini Award in de categorie Beste Podcast. Zij zijn ook leden van het team Radio Gemiva.
Alle winnaars zijn te zien op www.special-media-awards.nl.

Radio Gemiva: overal online
Radio Gemiva is het radiostation van de Gemiva-SVG Groep en is overal online te beluisteren. Het station zendt 24/7 uit met non-stop muziek en een eigen nieuwsservice. Iedere woensdag en vrijdag is de live uitzending vanuit de professionele studio in activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude.

Bekijk hieronder het filmpje van het winnende moment!

2021-11-10T11:40:09+02:00maandag 8 november, 2021|Nieuws|