Radio Gemiva bestaat 3 jaar

Radio Gemiva bestaat 3 jaar

Woensdag 13 oktober bestaat het radiostation van Gemiva 3 jaar. Reden voor een feestje in de studio. In 3 jaar tijd is er veel gebeurd. De DJ’s hebben een flinke groei doorgemaakt.

Ontwikkeling DJ’s
In het begin was radio maken soms nog eng en spannend. Er was ‘microfoonvrees’ bij sommigen. “Dat is echt helemaal weg”, vertelt Jaap van Sandijk, begeleider en initiator van Radio Gemiva. “In het begin zag je ook dat de DJ zich óf richtte op presenteren óf op interviewen óf op de techniek. Nu zie je dat bijna iedere DJ allround is geworden en alle aspecten van het radio maken worden beheerst. En veelal zelfstandig. Dat is mooi om te zien.” DJ Jacco knikt: “Dat is zo, ik kan nu ook alles. Echt leuk.”

 

Groei Radio Gemiva
Niet alleen de DJ’s zijn gegroeid, maar ook de studio. Er is verhuisd naar een grotere studio en er is een 2e opnamestudio bij gekomen. Dit geeft de mogelijkheid om naast de ‘live’ uitzendingen ook programma’s op te nemen die op een later moment uitgezonden worden. Zo is er ook een avondprogramma ontstaan. En is Radio Gemiva iedere dag te horen. In 2018 is gestart met 1 ‘live’ uitzenddag. In 2021 zijn dit 2 dagen geworden; woensdag en vrijdag. Nieuwe DJ’s hebben zich bij de radio crew gevoegd. “Er is zelfs een wachtlijst voor mensen die bij Radio Gemiva willen werken”, geeft Jaap aan. “Dat zegt genoeg”.

Eigen geluid
“Wat ik uniek vind aan Radio Gemiva, naast dat de radiomakers mensen zijn met een beperking, is dat wij een eigen geluid hebben. Wij willen niet klinken net zoals in Hilversum. Soms valt er een vork of hoor je het geluid van de vaatwasser op de achtergrond. Dat geeft eigenheid”, vertelt begeleider Jaap.

Samenwerking
In de afgelopen 3 jaar hebben we ook met verschillende radiostations samengewerkt. Met name: Radio Sleutelstad fm in Leiden, Gouwestad fm uit Gouda en Radio Midden Nederland. Daarnaast is Radio Gemiva is 2 keer genomineerd geweest voor de Special Media Awards in Hilversum. In november dit jaar komt de 3e editie. Zou Radio Gemiva dit jaar weer genomineerd zijn? “Ik duim ervoor, we willen nu een keer winnen!”, zegt DJ Eli.

Luistercijfers
“We kunnen terugzien dat er gemiddeld per uitzenddag zo’n 100 unieke luisteraars zijn. En dan hebben we nog luisteraars die de uitzendingen terugluisteren. Ook dat zijn er gemiddeld zo’n 100. Met deze cijfers zijn we tevreden, zeker ook omdat we ons op een specifieke doelgroep richten. “We blijven uiteraard gaan voor nog meer luisteraars!”, roept DJ Arnold enthousiast.

Radio Gemiva: overal online
Wil je een uniek geluid horen, veel afwisselende muziek en interessante interviews? Luister dan naar Radio Gemiva! Via spotify kun je interviews terug luisteren. Ook is Radio Gemiva via de gebruiksvriendelijke radio app Online Radio Box te beluisteren!
De gratis app kan worden gedownload via Google Play voor Android en via de App Store als je een Apple smartphone of tablet hebt. Na het downloaden selecteer je simpelweg je land (Nederland) en zoek je Radio Gemiva in het zoekvenster. Veel luisterplezier!

2021-10-20T10:25:49+02:00maandag 11 oktober, 2021|Nieuws|