Radio Gemiva wint mini award op Special Media Awards

Radio Gemiva wint mini award op Special Media Awards

Dé radiozender van de Gemiva-SVG Groep valt in de prijzen tijdens de Special Media Awards. Dit is de landelijke prijs voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op het Mediapark in Hilversum op zaterdag 9 november tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019. In de categorie: Beste Radiostation wint Radio Gemiva een mini award.

Trots op award
Drie radiostations waren genomineerd, waaronder Radio Gemiva. Collega Middin Connect won de hoofdprijs. “Helaas, we grepen naast de hoofdprijs, toch zijn we super trots op onze mini award. Onze felicitaties gaan naar Middin Connect en we gunnen het hen van harte”, meent Jaap van Sandijk, de drijvende kracht achter Radio Gemiva.

Jury had een lastige taak
“Het is sowieso een hele grote prestatie bij de drie beste genomineerden te horen”, licht jurylid Eelco Kingma toe. “We waren er niet in één keer uit. De professionaliteit is groot en de creativiteit enorm.“ DJ Arnold van Radio Gemiva: “We zijn pas één jaar bezig en dan nu al deze nominatie. We zijn heel goed bezig. We gaan met het juryrapport aan de slag om nog meer te verbeteren. Volgend jaar gaan we voor goud!”
De vakkundige jury bestond uit bekende Nederlandse mediamakers. Zij benoemden als sterke punten van Radio Gemiva de duidelijke en overzichtelijke site. Ook laat Radio Gemiva zich goed zien op social media. Als tip voor verbetering gaf de jury mee om gasten in de studio nog beter te introduceren en meer achtergrondinformatie te vertellen.

Feestelijke uitreiking
De bezoekers werden vermaakt met de onthullingen van de winnaars, afgewisseld door optredens van Rapper Jolan, DJ Rayman en een voorstelling over vloggen van Theater Totaal. Ook minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink was aanwezig: “Ik vind het belangrijk dat online media toegankelijk is voor iedereen.“ Wil je meer weten over de andere categorieën en winnaars? Kijk dan op de site van Special Media Award: https://special-media-awards.nl

2019-11-11T12:48:42+00:00maandag 11 november, 2019|Nieuws|