Radio Gemiva viert 1-jarig bestaan

Radio Gemiva viert 1-jarig bestaan

Taart, bloemen, bubbels, muziek én een enthousiaste radio crew zijn de ingrediënten voor het feestelijke 1-jarig bestaan van Radio Gemiva. Precies een jaar geleden lanceerde Qmusic DJ Domien Verschuuren de radiozender. Een jaar later blikken we terug én kijken vooruit.

Ontwikkeling van de DJ’s: grootste hoogtepunt
DJ Jaap is de initiator, motivator en coördinator van de Radio Crew. Jaap heeft jarenlange ervaring in de radiowereld en beschikt over veel technische kennis. Met zijn aanstekelijke enthousiasme weet hij de crew te inspireren. Jaap: “We hebben het afgelopen jaar veel mooie hoogtepunten met elkaar beleefd, maar het grootste hoogtepunt is de ontwikkeling van de DJ’s.”

Geen microfoonvrees meer
“We zijn allemaal besmet met het radiovirus. DJ’s nemen als volleerd de telefoon aan voor verzoekjes en praten nummers goed aan elkaar. Neem bijvoorbeeld DJ Jacco: een jaar geleden wilde hij alleen presenteren. Nu neemt hij met hetzelfde gemak interviews af. DJ Eli interviewt zelfs zonder vragenlijst. Hij doet het uit zijn hoofd. Er is geen microfoonvrees meer”, vertelt DJ Jaap. “We hebben zelfs een dichteres in huis die over iedere uitzending een poëtisch kunstwerk maakt.”

“Het afgelopen jaar hebben we op de jaarmarkt in Leiderdorp gestaan en we zorgden voor een muzikale noot op het zomerfeest van Swetterhage. We hebben veel studiogasten gehad, waaronder een prachtig optreden van zangeres Yentl. Ook de nieuwslezers van Radio Gemiva  – DJ’s Niels en Arron –  komen regelmatig naar de studio”, meldt Jaap.

Van Kinderen voor Kinderen tot Metallica
De muziek die de DJ’s draaien loopt uiteen van Eftelingdeuntjes tot rocknummers en van zwoele ballads tot lekkere dance muziek. Ook Kinderen voor Kinderen komt regelmatig voorbij. Ook zijn er van tijd tot tijd verzoeken voor Metallica en andere heavy metal plaatjes. “Dat was ‘Aqua’ met ‘Barbecue’”, roept DJ Dylan door de microfoon. “Oh nee, ik bedoel ‘Barbie Girl’”, corrigeert hij lachend. “Dat kan alleen maar hier, hé”, zegt DJ Jaap.

Radio Gemiva inspireert andere zorginstellingen
Andere collega-instellingen zoals Cardea en Philadelphia Zorg hebben contact gezocht omdat zij hoorden over Radio Gemiva. Zij zijn in de studio geweest en raakten geïnspireerd. Ook zij maken plannen voor het opzetten van een eigen radiostation. “Het is voor ons een groot compliment dat wij hun inspirator zijn. We willen in de toekomst de samenwerking met hen uitbreiden en bijvoorbeeld thema’s uitwisselen. Misschien kunnen we wel een gezamenlijke zorgradio opzetten. Het bruist in ieder geval van de ideeën”, lacht Jaap. “Eind oktober krijgen we een uur uitzendtijd op radio Sleutelstad; de publieke omroep van Leiden en omgeving. Ook dat is een mooie ontwikkeling”.

Verdere toekomstplannen?
“Graag willen we meer ‘live’ op locatie gaan draaien. Dat gaat de radio die we maken nog levendiger maken”, aldus DJ Eli. “We doen ook steeds meer duo-presentaties, dat maakt Radio Gemiva persoonlijker. We blijven doorontwikkelen en bovenal: Genieten van Radio Gemiva!”

Meer informatie
Wil je meer weten over Radio Gemiva? Of wil je luisteren? Check deze site of volg de zender op Facebook Radio Gemiva.

2019-10-17T10:02:58+02:00woensdag 16 oktober, 2019|Nieuws|